Gustarile sanatoase par a fi cuiul lui Pepelea cand vine vorba despre un stil de viata mai curat, fara zahar si faina alba si alte asemenea alimente care nu ne fac bine.

Din acest motiv, mi-am propus sa scriu o serie de retete de gustari sanatoase, care sa debuteze cu reteta de fata. Am ales sa incep cu biscuitii cu cereale integrale pentru ca sunt usor de facut si ne pot fi de ajutor in mai multe situatii: pot constitui un mic dejun, alaturi de o cana de lapte vegetal, pot fi dati celor mici la gradi sau la scoala, pot fi mancati la gustare (dupa fructe!) sau pot fi luati cu noi in vacanta, pentru ca se pastreaza bine timp de minim o saptamana.

Reteta aceasta se regaseste in diverse variante pe multe alte site-uri, ceea ce ma bucura foarte tare. Eu o reiau si aici pentru a-i creste sansele de a fi incercata si integrata pe lista deserturilor pe care voi le puteti pregati cu usurinta acasa.

Iata care sunt ingredientele:

1 cana (de 200ml) de fulgi de ovaz, mei, orez (sau ce avetii prin casa) – care trebuie macinate si transformate in faina (sau mai bine spus mie imi place sa le fac faina, dar ele pot fi foarte bine folosite si intregi) – aici va incurajez sa folositi, pe cat se poate, cereale fara gluten (orez, mei, hrisca), sa evitati mai ales graul, care are cea mai mare cantitate de gluten si pe care il consumam cu preponderenta in fiecare zi; daca nu va place gustul cerealelor fara gluten, va recomand sa adaugati ovaz, care are un gust foarte usor de acceptat si multe beneficii pentru sanatatea noastra

3 linguri nuca cocos razuit

De indulcit: 200 ml suc de mere sau de portocale sau 10 curmale

2 banane

1 lingurita vanilie naturala praf si o lingurita de scortisoara

stafide sau alte fructe pt ornat; in compozitie puteti adauga fie ghimbir, fie coaja de lamaie (de preferinta bio si bine spalata) – ambele date pe razatoare

Cum preparam:

Faina rezultata dupa macinarea fulgilor se amesteca cu fulgii de cocos.

Celelalte ingrediente sunt blenduite pana la omogenizare si apoi le turnati peste faina si cocos.

Amestecati cu o lingura de lemn pana cand compozitia absoarbe tot lichidul si toate ingredientele sunt bine incorporate. Stafidele pot fi puse pe fiecare biscuite in parte sau incorporate in compozitie.

Biscuitii ies mai frumosi daca folositi o forma speciala (rotunda sau in forma de ursulet etc). Eu ii pun cu lingura direct pe foaia de gatit, deci nu sunt prea aspectuosi, pentru ca al meu „client” intern nu este, inca, atat de exigent (de aceea si poza pe care o voi folosi pentru acest articol este luata de pe internet si nu este realizata de mine 🙂 ).

Daca doriti, puteti sa mai mai adaugati unt de cocos sau unt normal. Eu nu recomand pentru ca grasimile la temperaturi inalte isi modifica structura si devin toxice.

Preincalziti cuptorul la 180 grade C. Biscutii se pun in tava pe foaie de copt si se lasa aproximativ 20-25 de min.

Biscuitii nu sunt crocanti ca cei din comert, dar sunt foarte buni si sunt gata foarte rapid (in aproximativ 15 minute terminati pregatirea lor).

 

Sursa foto: www.stelladeer.com

 

 

error: Content is protected !!