fbpx

Claudia Buneci: “Curele de slabire ne fac rau, ne destabilizeaza organismul si ne afecteaza relatia cu mancarea!”

In graba fiecarei zile, uitam ca mesele sarite si mancatul in fuga pot fi o reala amenintare la adresa siluetei noastre. Un meniu zilnic echilibrat, care sa ne acopere nevoile nutritionale, poate fi solutia unei stari de sanatate bune. Claudia Buneci, consilier in nutritie, ne da mai jos cateva idei pentru toata familia.

TDM: Draga Claudia, cand ai decis ca vrei sa te specializezi in nutritie, care au fost motivele din spatele acestei decizii?

Claudia Buneci: Am inceput si eu acum multi ani sa fac diverse experimente pe mine, in principal de dragul de a fi slaba. Asta a fost o lectie foarte buna si chinuitoare, pentru ca am inteles ca aceste cure de slabire, indiferent cum se numesc, chiar daca au efecte pe termen scurt, ne fac de fapt rau, ne destabilizeaza organismul si ne afecteaza relatia cu mancarea, care trebuie sa fie in fapt, una placuta.

Asa au inceput research-urile mele pe acest subiect si incet, in multi ani, cu schimbari permanente, alimentatia sanatoasa a devenit un stil de viata. si am observat ca ma simteam din ce in ce mai bine, eram mult mai putin bolnavicioasa fata de cum ma cunosteam eu pe mine si asta mi-a dat incredere ca sunt pe drumul cel bun. Odata cu nasterea copilului nostru, aplecarea pe acest subiect a fost si mai mare, pentru ca am vrut sa ii asigur un start sanatos. Ca multe mame, maternitatea m-a adus mai aproape de mine si mi-a oferit oportunitatea de a-mi pune cateva intrebari esentiale. si mi-am dat seama ca acesta este subiectul despre care imi place cel mai mult sa citesc, despre care imi place sa povestesc cu alte persoane si mai ales, faptul ca ma bucur foarte tare sa schimb lucrurile in bine in jurul meu. Am facut o scoala de sase luni de tehnician nutritionist in Romania, dar consider ca statutul de etern student este cel care ma defineste cel mai bine in raport cu aceasta profesie minunata.

TDM: E greu sa schimbi meniul familiei renuntand la felurile de mancare prajite, si care, de obicei se fac cel mai repede? Ma refer aici la celebrii cartofi prajiti sau la omleta fripta. Cat timp ne-ar trebui sa ne schimbam stilul alimentar?

Puteti citi articol integral pe site-ul Totul despre mame