Aceasta este prima intrebare pe care mi-am pus-o si eu, mai ales ca eram constienta ca intr-un juice cantitatea de glucide era destul de mare.

Si apoi am inceput sa gasesc raspunsurile:

– Pentru ca pur si simplu noi nu mancam o cantitate suficienta de fructe si legume proaspete. Si asta din varii motive: nu stim sa le integram in meniu, nu ne plac sau pur si simplu nu suntem obisnuiti sa le consumam. Si noi ar trebui sa ne hranim in proportie de 88% cu alimente de origine vegetala, cat mai multe dintre ele nepreparate termic.
– Pentru ca din sucuri ne luam vitamine, minerale, nutrienti si enzime (legumele si fructele crude sunt singura noastra sursa de enzime!) si, in plus, sunt gustoase si usor de consumat.

– Pentru ca nutrientii din sucuri sunt mult mai usor de folosit de catre organism acolo unde este nevoie de ei; prin stoarcerea corecta a fructelor si legumelor sunt retinuti 95% din vitaminele, mineralele si enzimele acestora! Digestia nutrientilor se face in procent de 68% atunci cand provin din juice-uri si in procent de 17% atunci cand provin din fructele si legumele proaspete. Acest aspect este cu atat mai important cu cat organismul nostru este asaltat de toxine (poluare, alimentate cu pesticide, antiobiotice, diversi hormoni) si nu isi mai poate face singur detoxifierea de care avem atata nevoie si pe care, la baza, corpul nostru o realizeaza in mod automat. Aceste toxine impiedica absortia nutrientilor din alimentele pe care le consumam, pentru ca organismul nostru este ocupat cu rezolvarea problemelor iminente, si anume metabolizarea „pericolelor”. Un corp slabit, fara „energie vie” este expus virusurilor, dezechilibrelor hormonale si altor maladii, inclusiv depresiei. De aceea este atat de important ca nutrientii din sucuri sunt mai usor de digerat si ajung acolo unde organismul nostru are nevoie de ele. Bineinteles ca nu sustin ca ar trebui sa nu mai mancam fructe si legume ca atare, ci doar in juice-uri. Avem nevoie si de fibrele lor si chiar de gestul masticatiei in sine. Trebuie sa exista un echilibru in cadrul alimentatiei noastre, astfel incat sa includem toate categoriile de nutrienti de care avem nevoie.

juice, fructe, legume

Juice-ul nu ne rezolva, in concuzie, toate problemele pe care le avem. Sucurile proaspete pun o caramida importanta la baza unei vieti sanatoase, dar este necesar sa avem o nutritie echilibrata (fara foarte multe excese), o hidratare corecta, o odihna adecvata – deprivarea de somn fiind o alta cauza a fragilizarii organismului si, nu in ultimul rand, pace in suflet.

Sursa foto:

www.healthyfoodhouse.com

www.mywellness.in

Surse articol

www.hurom.com

www.juicing-for-health.com

www.eujuicers.ro